Kleinverpakkingsmogelijkheden


500 gram
ca 15 poters maat 28-35
In een papieren zak met NAK label.

1 kg
ca 30 poters maat 28-35
In een papieren zak met NAK label.

2 kg
ca 60 poters maat 28-35
In een papieren zak met NAK label.

25 kg
Dit is de standaard verpakking, 25kg in een jutezak met een NAK label.

Een persoonlijk label is optioneel en kan bij elke verpakkingsvorm.
Informeer naar de precieze mogelijkheden.

 
 

Proefkistje met drie moderne rassen: Montreal, Riva en Boston

Drie zeer/midden vroege, smaakvolle aardappelen die goed scoren op resistentie tegen de meest voorkomende aardappelaandoeningen. Dat betekent dat deze rassen weinig ziektegevoelig zijn en dus voor teelt door de hobbyist zeer geschikt zijn. Om uw klanten kennis te laten maken met deze pootaardappelen zijn ze verpakt in stevige papieren 500 gram zakjes (circa 15 poters) en samengevoegd in een handzaam kistje van 7 zakjes per ras. U heeft dan 3,5 kilo in huis per soort. Standaard is de verpakking met uw persoonlijke logo op het etiket + het blauwe NAK-label eraan.

 

De roodschillige Boston is een middenvroeg ras met een hoge opbrengst. Kenmerkend voor Boston is de zeer sterke begin ontwikkeling. Boston is een zeer smakelijke aardappel met kooktype BC (lichtbloemig), verkleurt niet na het koken en is geschikt voor vele toepassingen. Boston is dé vervanger voor alom gewaarde, maar moeizaam verkrijgbare, Alouette.
De goede resistenties tegen de meest voorkomende aardappelaandoeningen maakt Boston uitermate geschikt voor biologische teelt door hobbytuinders.

Riva is een veredeling van de Vitabella, is  middenvroeg, heeft paarse bloemen en geeft een hoog aantal knollen. Het is een erg smaakvolle aardappel. Bovendien is Riva weinig gevoelig voor de meeste aardappel aandoeningen en hij is goed te telen op alle gronden.
De lang-ovale vorm en gladde schil met ondiepe ogen zorgt ervoor dat Riva fijn te schillen is. Riva heeft een mooie gele vleeskleur en verkleurt niet na het koken. Met kooktype AB (licht bloemig) is Riva in de keuken voor vele toepassingen te gebruiken.

Montreal is een zeer vroeg ras en geeft grote lichtgele rond-ovale knollen met een crème vleeskleur. Goede loofontwikkeling en hoge opbrengsten. De smaak is zeer goed en deze aardappel is nagenoeg overal voor geschikt. Montreal is een vast-bloemige aardappel die bij het koken lichtgeel van kleur wordt. Door zijn gladde schil is deze ook eenvoudig te schillen. De Montreal lijkt erg op de Frieslander, maar Montreal is veel beter resistent tegen zo ongeveer alle gebruikelijke aardappelziektes. Montreal kan op alle gronden geteeld worden.


 

De aardappel
De aardappel (Solanum tuberosum) is een plant die ondergronds een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel wordt bewaard in de vorm van knollen, die eveneens aardappelen of aardappels worden genoemd. De knollen worden gevormd aan ondergrondse stengels, stolonen genoemd. In veel Europese en westerse landen is de aardappel een basisvoedingsmiddel. Net als rijst, pasta en brood is de aardappel een belangrijke bron van koolhydraten.

Gemiddelde voedingswaarde van aardappelen per 100 gram:

    ADH     ADH
kcal 88 4,40% B11 / Foliumzuur  (ug) 20 6,67%
Kj 371 4,40% C (mg) 14 18,67%
Water (g) 77 3,85% Natrium (mg) 2 0,20%
Eiwit (g) 2 3,57% Kalium (mg) 450 12,86%
Koolhydraten (g) 19 7,31% Calcium (mg) 6 0,60%
Vet (g) 0,1 0,14% Fosfor (mg) 60 7,50%
Vezels (g) 1,8 5,14% IJzer (mg) 0,5 6,25%
B1 (mg) 0,12 10,91% Jodium (ug) 2,5 1,7%
B2 (mg) 0,04 2,67% Magnesium (mg) 22 7,33%
B3 (mg) 1,2 7,50% Koper (mg) 0,09 10,00%
B5 (mg) 0,36 7,20% Selenium (ug) 1 1,82%
B6 (mg) 0,32 21,33% Zink (mg) 0,37 2,47%
Bron: NevoUSDAPubmedCNF

Om de voedingswaarde van de aardappel zo veel mogelijk te behouden is het van belang om de aardappels niet in stukjes te snijden en in zo weinig mogelijk water te garen. Het kookvocht dat overblijft kan weer gebruikt worden voor de jus of een sausje. Op deze manier worden uitgespoelde voedingsstoffen toch nog gebruikt.

 
Herkomst
De aardappel is vanuit Zuid-Amerika naar Europa gebracht door Spaanse ontdekkingsreizigers. Waarschijnlijk nam Diego de Amalya de eerste plant in 1536 mee uit Peru of Chili, waar deze aardappel bekend stond als chunu. De Inca's verbouwden de plant toen al honderden jaren. De aardappelplant groeide ook op grote hoogten in de Andes, waar veel andere planten niet meer kunnen groeien. Op basis van DNA-onderzoek is aangetoond dat alle aardappels afstammen van één plant uit zuid-Peru.
 
Biologische teelt
In de biologische aardappelteelt wordt niet gespoten. Het gevolg is wel dat het groeiseizoen direct voorbij is zodra het perceel op grotere schaal is besmet met phytophthora. Kleine besmettingen kunnen nog worden ingedamd door de planten plaatselijk dood te branden. Vóór de oogst worden op het gehele perceel de planten doodgebrand. Door vroegtijdige besmetting daalt de oogstopbrengst bij de biologische teelt aanzienlijk en door het grillige verloop treden er van jaar tot jaar ook grote verschillen op. Doordat biologische producten veelal rechtstreeks aan de consument worden verkocht, is de teelt ervan vaak toch lonend. Soorten die in het overzichtlijstje groen zijn gemerkt zoals Alouette, Montreal, Riva, Boston en Vitabella zijn goed geschikt om biologisch te telen.
 

Weetjes

  • Aardappels zijn er in allerlei afmetingen, vormen, kleuren, structuren en soorten. Ze kunnen heel groot zijn of heel klein en bijvoorbeeld rond of ovaal. Onder de schil ziet de aardappel er niet altijd geelachtig uit, die kleur kan van roomwit en lichtgeel tot paarsblauw variëren.
  • Aardappels zijn geen veeleisers van de grond, ze groeien op vrijwel alle grondsoorten en verlangen geen hoge zuurgraad.
  • De grootste opbrengst wordt behaald bij een temperatuur van ongeveer 16-18°C en bij regelmatige vochtvoorziening.
  • Aardappels kunnen van juli tot zelfs in oktober gerooid worden, afhankelijk van het soort.
  • Aardappels kun je erg lang bewaren mits ze zich in de goede omstandigheden bevinden. Dingen waar u aan moet denken zijn bijvoorbeeld: de temperatuur (ongeveer 4 tot 8 °C), goede ventilatie en geen lichtinval. U kunt ook regelmatig de nieuwe scheuten verwijderen, wat de houdbaarheid verlengt.
  • De groene plekken, die tijdens het groeiproces op de aardappel ontstaan doordat de aardappel zich niet geheel onder de grond bevindt, dienen te worden uitgesneden.
  • Aardappels kunnen op meerdere manieren bereid worden, bijvoorbeeld: koken, bakken, frituren, stomen, pureren, roosteren, poffen of je kan ze verwerken in een salade.
  • Een aardappel heeft ook een medische werking, ze voorkomt namelijk scheurbuik door het hoge vitamine C gehalte.
  • Een Nederlander eet tegenwoordig per jaar ongeveer 85 kg aardappels.
 

 

Zeer vroeg Vroeg Middenvroeg Middenlaat Laat
Anaïs Actrice Alouette Agria Irene
Dore Annabelle Bintje Bildtstar Texla
Eersteling Bernice Boston Cereza  
Frieslander Gloria Carolus Charlotte  
Montreal Inova Gourmandine Efera  
Obama Vitabella Lekkerlander Eigenheimer  
Premiere   Lucera Michelle  
    Ottena Nicola  
    Parel Roseval  
    Riva Sante  
    Toronto Surprise  
    Twister    
    Vincenta    
         
         

 

 

Actrice

 

Actrice is een vroege consumptieaardappel met een zeer goede opbrengst en een goede smaak. De knollen zijn rondovaal met een heldere en gladde schil. Actrice is breed inzetbaar.

         
  Rijptijd   Y-virus 8
  Kiemrust   Schurft 6,5
  Hitte-droogte tolerantie   Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling   Doorwas 7
  Grofheid   Stootblauw 7
  Regelmaat   Kooktype AB
  Knolaantal   Consumptie 8
  AM resistentie   Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie   Knolvorm  RO
  Phytophtora loof   Opbrengst H
  Phytophtora knol      
         
           
           
           
Agria

 

De Agria is speciaal voor de fritesproductie ontwikkeld met een lang ovale vorm, waar je mooie frites uit kunt snijden. De vleeskleur van de Agria is uitgesproken geel. Het is een redelijk vastkokende aardappel zeker de eerste tijd na de oogst maar naar mate de winter verstrijkt en het voorjaar zich aandient wordt hij wat meliger en losser in de kook. De Agria is zeer goed bewaarbaar en heeft een mooie zachte smaak en is daarom een prima tafel aardappel. Gebakken is het ook een mooie en smakelijke aardappel en in stampotten en puree is hij goed te gebruiken. Agria is een middellate aardappel en is redelijk goed resistent  tegen de meeste aardappelziektes.

         
  Rijptijd ML Y-virus 7
  Kiemrust 8,5 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 8 Mechanische beschadiging 4,5
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 7
  Grofheid 9 Stootblauw 6
  Regelmaat 8 Kooktype AB
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 6 Bewaarbaarheid 8
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  O
  Phytophtora loof 6 Opbrengst H
  Phytophtora knol 8    
         
           
           
           
     
Alouette


 

Alouette is een middenlaat, roodschillig ras met een hoge opbrengst. De aardappelen groeien grof en hebben een gelijkmatige vorm. Alouette is goed  resistent tegen de gevreesde aardappelziekte fytoftora. Dit maakt dat Alouette  te telen is door de hobbykweker. Het is een aardappel die redelijk vast in de kook is, maar na het opschudden in de pan mooi los valt, mooi bloemig is en niet kleverig is in de mond. Als bakaardappel, na 20 minuten koken af laten koelen en in plakjes snijden, neemt de aardappel tijdens het bakken nauwelijks bakvet op. Alouette heeft een mooie botergele vleeskleur. Alouette is geschikt voor biologische teelt.

         
  Rijptijd MV Y-virus 8
  Kiemrust 7 Schurft 7
  Hitte-droogte tolerantie 8 Mechanische beschadiging 6
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 6
  Grofheid 7 Stootblauw 8
  Regelmaat 7 Kooktype AB
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  LO
  Phytophtora loof 8 Opbrengst G
  Phytophtora knol 8    
         
           
           
           

Anaïs




 

Anaïs is een zeer vroege aardappel met een hoge opbrengst en een regelmatige sortering. Anaïs is een veelzijdige aardappel en verkleurd na het koken niet. De aardappel staat bekend om zijn volle smaak en mooie structuur. Anaïs is redelijk vatbaar voor Fytoftora, maar door de vroegheid van deze aardappel krijgt deze ziekte meestal geen kans om zich te ontwikkelen. Doordat Anaïs een zeer vroege aardappel is kan men hem niet de hele winter door bewaren. Zeer vroege aardappelen zijn in de regel kiemlustig.

         
  Rijptijd ZV Y-virus 5
  Kiemrust 5 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 6 Mechanische beschadiging 6
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 7
  Grofheid 7 Stootblauw 8
  Regelmaat 8 Kooktype A
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 7 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 6 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 6 Opbrengst H
  Phytophtora knol 7    
         
           
           
           
Annabelle



 

Annabelle is een zeer smaakvol vroeg ras. Glad huidig, fijn van opbrengst en botergeel van kleur. Ze zijn vastkokend en daardoor niet alleen geschikt om te koken, maar ook om te bakken. De aardappel is mooi van structuur en behoudt zijn mooie gele kleur ook na het koken. Annabelle blinkt niet uit in weerbaarheid tegen schurft en Fytoftora in loof en omdat het een vroege aardappel is kan hij tot de winter goed bewaard worden maar niet de winter door.  Annabelle wordt specifiek geteeld om zijn vroege rijping mooie gele kleur en zeer fijne smaak. Vanwege de langwerpige vorm wordt er ook zeer smakelijke friet van gebakken.

         
  Rijptijd V Y-virus 7
  Kiemrust 6 Schurft 5
  Hitte-droogte tolerantie 6,5 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 5,5 Doorwas 7
  Grofheid 6 Stootblauw 8
  Regelmaat 6 Kooktype A
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 5
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  LO
  Phytophtora loof 5 Opbrengst M
  Phytophtora knol 6    
         
           
           
           
           
         
Bernice



 

Bernice is een vroege consumptieaardappel met een zeer goede opbrengst en grote regelmatige knollen. Het is een modern ras dat goed bestand is tegen de meest voorkomende aardappelziektes. Bernice is een veelzijdige consumptieaardappel met een prima structuur die gekookt mooi presenteert en goed smaakt. Maar ook gebakken, gepureerd en in salades is Bernice een zeer gewaardeerde aardappel. Na het koken blijft hij mooi op kleur en wordt niet grauw. Door zijn gladde schil en oppervlak is hij goed te schillen zonder veel nawerk.

         
  Rijptijd V Y-virus 8
  Kiemrust 8 Schurft 7
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 8
  Grofheid 8 Stootblauw 8
  Regelmaat 8 Kooktype AB
  Knolaantal 8 Consumptie 8
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 8
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 6 Opbrengst H
  Phytophtora knol 6    
         
           
           
           
     
Bildtstar



 

Bildtstar is een veel geteelde consumptieaardappel, een mooie bloemige tafel aardappel. Een mooie gladde rode schil met daaronder helder lichtgeel vlees. Biltstar is een zeer veelzijdige aardappel die gebruikt wordt als tafel aardappel gekookt, stamppot, puree en bakken. Het is vanwege de matige resistentie tegen AM en fytoftora in loof  meer een aardappel voor de professionele akkerbouw. Afgezien van deze twee kleine nadeeltjes is het voor de rest een topper waarvan een groot areaal wordt verbouwd. De aardappel wordt vaak langs de weg aangeboden voor weinig.

         
  Rijptijd ML Y-virus 8
  Kiemrust 8 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 7
  Grofheid 8 Stootblauw 8
  Regelmaat 7 Kooktype B
  Knolaantal 8 Consumptie 8
  AM resistentie 5 Bewaarbaarheid 8
  Wratziekte resistent 8 Knolvorm  R
  Phytophtora loof 5 Opbrengst M
  Phytophtora knol 6    
         
           
           
           
     
Bintje



 

Bintje is een midden vroege, veelzijdige consumptieaardappel. De vleeskleur van Bintje is lichtgeel, de opbrengst is groot, evenals de knollen. Het is een kruimige aardappel die ook erg veel voor de friet en chips wordt gebruikt. De aardappel wordt voornamelijk geteeld op klei. Het is geen aardappel voor de onervaren aardappel tuinder want Bintje is redelijk vatbaar voor de meeste aardappel ziektes. De eigenschappen die er voor hebben gezorgd dat Bintje een nationale bekendheid is geworden komt door de goede bewaareigenschappen, grove groei, hoge opbrengst en mooie gladde huid waardoor er bij machinaal gebruik weinig nawerk aan zit.

         
  Rijptijd MV Y-virus 5,5
  Kiemrust 8 Schurft 5
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 6
  Grofheid 8 Stootblauw 7
  Regelmaat 7 Kooktype BC
  Knolaantal 8 Consumptie 7
  AM resistentie 4 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 5 Knolvorm  LO
  Phytophtora loof 4 Opbrengst G
  Phytophtora knol 5    
           
           
           
     
Boston

 

De roodschillige Boston is een middenvroeg ras met een hoge opbrengst. Kenmerkend voor Boston is de zeer sterke begin ontwikkeling. Boston is een zeer smakelijke aardappel met kooktype BC (lichtbloemig), verkleurt niet na het koken en is geschikt voor vele toepassingen. Boston is dé vervanger voor alom gewaarde, maar moeizaam verkrijgbare, Alouette.
De goede resistenties tegen de meest voorkomende aardappelaandoeningen maakt Boston uitermate geschikt voor biologische teelt door hobbytuinders.

         
  Rijptijd MV Y-virus 7
  Kiemrust 7 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 6 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 7
  Grofheid 9 Stootblauw 7
  Regelmaat 7 Kooktype BC
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 7 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistent 9 Knolvorm  O
  Phytophtora loof 6 Opbrengst H
  Phytophtora knol 7    
         
           
           
           
     
Carolus



 

Carolus is een vrij kruimige, geel schillige aardappel met mooie rode ogen. Vanwege de resistentie tegen fytoftora in loof en knol, is Carolus op eenvoudige wijze te telen voor volkstuinders en particulieren. De Carolus kent de oorsprong uit een kruising met een wilde familieverwant uit Zuid-Amerika met fytoftora resistentie. De naam Carolus verwijst naar de Vlaamse geleerde, arts en botanicus Carolus Clusius, die in de 16e eeuw een grote rol speelde bij de verspreiding van de aardappel in Europa.

         
  Rijptijd MV Y-virus 7
  Kiemrust 7 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 7
  Grofheid 8 Stootblauw 7
  Regelmaat 6 Kooktype B
  Knolaantal 7 Consumptie 6,5
  AM resistentie 6 Bewaarbaarheid 8
  Wratziekte resistent 6 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 8 Opbrengst G
  Phytophtora knol 8    
         
           
           
           
     
Cereza



 

Cereza is een middenlate consumptieaardappel. Dit ras is verpakkingsgeschikt. De knollen zijn lang ovaal met rode gladde schil en een gele vleeskleur. De opbrengst is zeer hoog en de knollen uniform. Cereza heeft een hoge droogte resistentie en heeft een goede resistentie tegen phytophthora.

         
  Rijptijd
ML
Y-virus
7
  Kiemrust
8
Schurft
6
  Hitte-droogte tolerantie
8
Mechanische beschadiging
7
  Loofontwikkeling
7
Doorwas
7
  Grofheid
8
Stootblauw
7
  Regelmaat
8
Kooktype
AB
  Knolaantal
8
Consumptie
8
  AM resistentie
8
Bewaarbaarheid
8
  Wratziekte resistent
8
Knolvorm 
LO
  Phytophtora loof
8
Opbrengst
H
  Phytophtora knol
6
   
         
           
           
           
     
Charlotte



 

Charlotte is een vastkokende aardappel, heeft een goede iets neutrale smaak en is vroeg van rijping. Charlotte heeft een gladde gele schil en een mooie gelijkmatige vorm. Vrij hoge opbrengst en kan ook langdurig worden bewaard. Geschikt als kookaardappel, bakken, stamppot, pure en friet. Kleur van zowel de schil als het vlees is lichtgeel. Verkleurd na het koken iets en is daarom minder geschikt voor salades.

         
  Rijptijd ML Y-virus 6
  Kiemrust 7 Schurft 5,5
  Hitte-droogte tolerantie 6 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 7
  Grofheid 7 Stootblauw 6
  Regelmaat 6 Kooktype A
  Knolaantal 8 Consumptie 7,5
  AM resistentie 4 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 7 Knolvorm  LO
  Phytophtora loof 5 Opbrengst G
  Phytophtora knol 7,5    
         
           
           
           
     
Dore



 

Doré is een zeer vroeg consumptieaardappelras en heeft geelvlezige, rond ovale, vlakogige knollen met een lichtbruine schil. De consumptiekwaliteit is aanmerkelijk beter dan die van de andere zeer vroege rassen. Dit ras kan zowel op kleigrond als goede zandgrond geteeld worden. Op zandgrond kunnen echter soms holle knollen gevormd worden. Mooie smaakvolle aardappel. Minder geschikt om te bakken maar wel weer uitstekend voor stamppot en puree. Is wat minder in de weerbaarheid tegen de verschillende aardappel ziektes.

         
  Rijptijd ZV Y-virus 4
  Kiemrust 5 Schurft 5
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 7
  Grofheid 7 Stootblauw 7
  Regelmaat 7 Kooktype BC
  Knolaantal 6 Consumptie 8,5
  AM resistentie 4 Bewaarbaarheid 5
  Wratziekte resistentie 4 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 6 Opbrengst G
  Phytophtora knol 6    
         
           
           
           
     
Eersteling



 

De Eersteling is één van de oudste rassen (1891) die nog geteeld worden. Het is een zeer vroege consumptieaardappel die voornamelijk gebruikt wordt als tafelaardappel. Na het opschudden in de pan valt hij los tot een prachtige bloemige smaakvolle tafelaardappel. Laat men de Eersteling na het koken afkoelen dan wordt de structuur weer stevig en kan men plakjes snijden voor het bakken.  Een ideale aardappel voor puree en stamppot en bakken. Kortom een smaakvolle, veelzijdige aardappel.

         
  Rijptijd ZV Y-virus 6
  Kiemrust 6 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 8
  Grofheid 6 Stootblauw 7
  Regelmaat 7 Kooktype AB
  Knolaantal 8 Consumptie 8
  AM resistentie 4 Bewaarbaarheid 6
  Wratziekte resistentie 7 Knolvorm  O
  Phytophtora loof 6 Opbrengst G
  Phytophtora knol 6    
         
           
           
           
     

 

Efera



 

Efera is een middenlaat ras, met een goede smaak en presentatie. Het ras is geschikt als tafelaardappel én voor de verwerking tot frites. Door zijn mooie schil en beperkte schurftgevoeligheid kan een hoog percentage geleverd worden. Het ras laat zich goed telen en bewaren. Efera is goed resistent tegen zo ongeveer alle gebruikelijke aardappelziektes en kan op alle gronden geteeld worden.

         
  Rijptijd
ML
Y-virus 8
  Kiemrust
8
Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie
8
Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling
7,5
Doorwas 7
  Grofheid
8
Stootblauw 6
  Regelmaat
7
Kooktype BC
  Knolaantal
7
Consumptie 7
  AM resistentie
8
Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie
8
Knolvorm  LO
  Phytophtora loof
7
Opbrengst G
  Phytophtora knol 6    
           
           
           
           
     
Eigenheimer



 

Eigenheimer is een midden late tafelaardappel met een volle eigen smaak. Staat in het noorden bekend als Borger. De Borger of Eigenheimer is een veelzijdige aardappel om te koken, pureren, stampen en bakken. Voor fabrieksmatig gebruik van de Eigenheimer liggen de ogen nogal diep. Maar als tafelaardappel wordt hij nog steeds erg gewaardeerd. In de kook is hij tamelijk los en na het opschudden in de pan valt hij mooi uit elkaar. Voor het bakken eerst af laten koelen alvorens plakjes te snijden. Heeft zoals  veel oude rassen geen sterke afweer tegen de meest voorkomende aardappelziektes

         
  Rijptijd ML Y-virus 5
  Kiemrust 5 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 6 Mechanische beschadiging 6
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 4
  Grofheid 6 Stootblauw 5
  Regelmaat 6 Kooktype C
  Knolaantal 8 Consumptie 8
  AM resistentie 5 Bewaarbaarheid 6
  Wratziekte resistent 4 Knolvorm  LO
  Phytophtora loof 5 Opbrengst M
  Phytophtora knol 5    
         
           
           
           
     
Frieslander



 

De Frieslander is een buitengewoon vroeg ras met een zeer vroege knolzetting. Hij is uitermate geschikt voor consumptie en vroege verwerking tot frites. De knollen zijn rondovaal en regelmatig van vorm. De Frieslander is in de kook een redelijk vaste aardappel, maar geschikt om te koken, bakken, pureren, stamppot en salades. Het is een stevige smaakvolle aardappel en erg populair als vroege tafel aardappel. Na gekookt te zijn blijft hij mooi op kleur. Hij is wat gevoelig voor fytoftora in loof, wat ruimer planten helpt hiertegen. De Frieslander heeft een mooie gladde huid.

         
  Rijptijd ZV Y-virus 7
  Kiemrust 4 Schurft 7
  Hitte-droogte tolerantie 6 Mechanische beschadiging 5
  Loofontwikkeling 6,5 Doorwas 7
  Grofheid 7 Stootblauw 8
  Regelmaat 7 Kooktype A
  Knolaantal 7 Consumptie 7,5
  AM resistentie 7 Bewaarbaarheid 4
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 4,5 Opbrengst G
  Phytophtora knol 6    
         
           
           
           
     
Gloria



 

Gloria is een vroege aardappel met een matige opbrengst. Gloria is  vatbaar voor fytoftora in loof maar goed resistent tegen aardappelmoeheid. Hij is erg gevoelig voor blauwverkleuring, maar wel enorm geschikt om op te bakken. Zoals alle vroege aardappelen bewaarbaar tot het najaar en kiemt ook vrij snel. Ook van dit oude ras zijn er niet veel kwekers meer die dit ras telen. Maar wie van een smaakvolle vroege kruimige aardappel houdt is dit toch wel een aanrader.

         
  Rijptijd V Y-virus 6
  Kiemrust 5 Schurft 8
  Hitte-droogte tolerantie 6 Mechanische beschadiging 6
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 8
  Grofheid 7 Stootblauw 8
  Regelmaat 7 Kooktype A
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 6
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 4,5 Opbrengst M
  Phytophtora knol 6,5    
           
           
           
     

Gourmandine




 

De Gourmandine aardappel is een middenvroege aardappel van Franse afkomst en biedt een smaakbeleving op niveau. Deze aardappel heeft een lichtgele vleeskleur en is zeer goed te bewaren. Hij groeit grof en heeft een goede opbrengst. Is wat gevoelig voor phytophtora in loof, maar wat ruimer planten zodat de wind er goed doorheen kan lost al veel van het probleem op. Moet op een goed stukje grond worden geteeld. Wordt veel in de duurdere restaurants geserveerd als specialiteit.

         
  Rijptijd MV Y-virus 6
  Kiemrust 8 Schurft 5
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 6 Doorwas 6,5
  Grofheid 7 Stootblauw 7
  Regelmaat 6 Kooktype A
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 6 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 9 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 5 Opbrengst M
  Phytophtora knol 6    
           
           
           
           
           
     
Inova



 

Inova is een vroege, zeer smaakvolle, vastkokende lang ovale aardappel met een prima structuur (niet plakkerig of droog in de mond). De smaak, eigenschappen, teelt- en bewaring zijn zodanig uitmuntend, dat het ras zeer breed kan worden ingezet. Koken, bakken, pureren, salades, stamppot en voor zeer smakelijke patat. Alles is mogelijk. Inova is een modern ras die een goede weerbaarheid heeft tegen zo ongeveer alle gebruikelijke aardappelziektes en kan op alle gronden worden geteeld.

         
  Rijptijd V Y-virus 6
  Kiemrust 8 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 6 Mechanische beschadiging 8
  Loofontwikkeling 6 Doorwas 7
  Grofheid 7 Stootblauw 8
  Regelmaat 8 Kooktype AB
  Knolaantal 7,5 Consumptie 7,5
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  LO
  Phytophtora loof 6 Opbrengst G
  Phytophtora knol 7    
           
           
           
           
     
Irene



 

Irene is een late, rood schillige consumptie aardappel met een zeer goede smaak. Dit ras vormt een middelmatig aantal, grote knollen van een niet zo gelijkmatige sortering. Irene is een afkoker (valt uit elkaar bij koken) en moet dus gestoomd worden op een z.g. aardappeltreefje. Het is desondanks een erg gewilde consumptie aardappel. Het is een aardappel die niet erg vatbaar is voor veel aardappelaandoeningen. Maar ruim zetten en planten op een goed stukje grond doet al veel aandoeningen teniet.

         
  Rijptijd L Y-virus 8
  Kiemrust 8 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 8 Mechanische beschadiging 6
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 5
  Grofheid 7 Stootblauw 4
  Regelmaat 7 Kooktype C
  Knolaantal 6 Consumptie 8
  AM resistentie 4 Bewaarbaarheid 8
  Wratziekte resistentie 4 Knolvorm  LO
  Phytophtora loof 6 Opbrengst M
  Phytophtora knol 6    
           
           
           
           
     
Lekkerlander



 

De lekkerlander is een oud midden vroeg aardappel ras die het goed doet op kleigrond. Er is nog een enkele kweker die dit ras verbouwd. Lekkerlanders zijn ontstaan uit o.a. Dore en worden sinds 1965 geteeld. Het loof is iets vatbaar voor fytoftora  en de Lekkerlander scoort laag op AM. De Lekkerlander is een smaakvolle kruimige consumptieaardappel, de opbrengst is matig maar door de hoge waardering op smaak is er al jarenlang een vaste klantenkring die deze aardappel koopt.

         
  Rijptijd MV Y-virus 6
  Kiemrust 6 Schurft 8
  Hitte-droogte tolerantie 6 Mechanische beschadiging 6
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 7
  Grofheid 7 Stootblauw 6
  Regelmaat 8 Kooktype BC
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 4 Bewaarbaarheid 6
  Wratziekte resistentie 7 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 5 Opbrengst M
  Phytophtora knol 7    
           
           
           
           
     
Lucera



 

Lucera is een middel-vroege smaakvolle, vastkokende aardappel met een mooie gladde schil en een extreem hoge opbrengst. De specifieke smaak maakt het ras uniek. De bewaareigenschappen zijn goed en De eigenschappen, teelt- en bewaring zijn zodanig goed, dat het ras zeer breed kan worden ingezet. Koken, bakken, pureren, salades en voor zeer smakelijke patat alles is mogelijk. Lucera is goed resistent tegen zo ongeveer alle gebruikelijke aardappelziektes en kan op alle gronden geteeld worden.


         
  Rijptijd MV Y-virus 9
  Kiemrust 8 Schurft 7
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7,5
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 6
  Grofheid 6 Stootblauw 7,5
  Regelmaat 9 Kooktype A
  Knolaantal 9 Consumptie 8
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 8
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  O
  Phytophtora loof 6 Opbrengst H
  Phytophtora knol 6    
           
           
           
     
Michelle



 

Michelle is een lekkere aardappel met een middenlate rijping. De aardappelen zijn heel goed bewaarbaar en het ras is vrij goed resistent tegen de meest gebruikelijke aardappelziektes. Daardoor is het ras geschikt om biologisch te telen. De Michelle aardappelen zijn langovaal en hebben een gele vleeskleur. De ogen zijn niet diep, waardoor ze gemakkelijk te schillen zijn. Het is een vrij vastkokende aardappel die na het koken zijn gele kleur behoudt.

         
  Rijptijd ML Y-virus 7
  Kiemrust 7 Schurft 7
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 8
  Grofheid 7 Stootblauw 7
  Regelmaat 7 Kooktype AB
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 8
  Wratziekte resistentie 6 Knolvorm  LO
  Phytophtora loof 7 Opbrengst H
  Phytophtora knol 9    
           
           
           
           
     
Montreal



 

Montreal is een zeer vroeg ras en geeft grote lichtgele rond ovale knollen met een crème vleeskleur. Goede loofontwikkeling en hoge opbrengsten. De smaak van Montreal is zeer goed en deze aardappel is nagenoeg overal voor geschikt. Montreal is een vast-bloemige aardappel die bij het koken lichtgeel van kleur wordt en niet verkleurt na het koken. Door zijn gladde schil is deze ook mooi te schillen en heeft daarna nauwelijks nawerk nodig. De Montreal pootaardappelen zijn vrij goed resistent tegen zo ongeveer alle gebruikelijke aardappelziektes. Montreal kan op alle gronden geteeld worden

         
  Rijptijd ZV Y-virus 8
  Kiemrust 7 Schurft 7
  Hitte-droogte tolerantie 8 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 7
  Grofheid 9 Stootblauw 7
  Regelmaat 7 Kooktype AB
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 6 Opbrengst G
  Phytophtora knol 7    
         
           
           
           
     
Nicola



 

Nicola is een midden late, productieve, tafelaardappel met flinke knollen. Hij is relatief weinig vatbaar voor aardappelaandoeningen en daardoor makkelijk te telen. Vanwege de lange knollen en de goede smaak is hij gewild in de frites. Voor bakken, pure en stamppot is het ook een bruikbare aardappel.

         
  Rijptijd ML Y-virus 6
  Kiemrust 6 Schurft 7,5
  Hitte-droogte tolerantie 8 Mechanische beschadiging 5
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 6
  Grofheid 7 Stootblauw 6
  Regelmaat 6 Kooktype A
  Knolaantal 8 Consumptie 7
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 7 Knolvorm  LO
  Phytophtora loof 5 Opbrengst G
  Phytophtora knol 5,5    
         
           
           
           
     
Obama



 

De Obama is een vrij nieuw ras. Deze aardappel is enigszins vergelijkbaar met de Frieslanders. Obama is ook zeer vroeg en geeft een hoge opbrengst. Kenmerkend is de zeer heldergele schilkleur. De Obama is een echte consumptieaardappel geschikt om te koken en te bakken. Ook voor de friet is deze aardappel zeer geschikt. Hij heeft een redelijk goede weerstand tegen de verschillende aardappel- aandoeningen. Het is een ras van selectiebedrijf Kooi en zou een verbeterde versie moeten zijn van de Frieslander van dat zelfde bedrijf.

         
  Rijptijd
ZV
Y-virus
6
  Kiemrust
5
Schurft
6
  Hitte-droogte tolerantie
6
Mechanische beschadiging
6
  Loofontwikkeling
7
Doorwas
7
  Grofheid
7
Stootblauw
8
  Regelmaat
8
Kooktype
A
  Knolaantal
7
Consumptie
8
  AM resistentie
8
Bewaarbaarheid
6
  Wratziekte resistentie
6
Knolvorm 
RO
  Phytophtora loof
7
Opbrengst
H
  Phytophtora knol
7
   
         
           
           
           
     
Ottena



 

Ottena is een middenvroeg  ras. Zeer smaakvol en bloemig in de pan. Mooi kooktype. Is minder geschikt voor opslag zonder koeling vanwege vlotte kiemontwikkeling. Wordt onder invloed van licht snel groen, dus absoluut donker bewaren. Houdt van een ruime bemesting. Ottena is een veelzijdige consumptieaardappel die zeer geschikt is voor stamppot, puree en als gekookte tafelaardappel.

         
  Rijptijd MV Y-virus 7
  Kiemrust 8 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 6 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 6 Doorwas 8
  Grofheid 7 Stootblauw 6
  Regelmaat 7 Kooktype B
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 8
  Wratziekte resistentie 7 Knolvorm  R
  Phytophtora loof 5 Opbrengst G
  Phytophtora knol 7    
         
           
           
           
     
Parel




 

De Parel is in 1952 ontstaan uit de kruising: Eigenheimer x Libertas. Het ras is vooral bestemd voor de teelt op zand- en dalgrond, maar vrij sterk gevoelig voor droogte. Ook dit ras kent nog maar een paar telers en is ook bijna verdwenen. De Parel heeft net zoals veel oude rassen geen sterke weerstand tegen AM en fytoftora. De Parel wordt voornamelijk nog geteeld voor een select groepje liefhebbers die de specifieke eigenschappen zoals de mooie structuur, smaak en goede bewaar eigenschappen erg waarderen.

         
  Rijptijd MV Y-virus 6
  Kiemrust 8 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 5 Mechanische beschadiging 8
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 7
  Grofheid 7 Stootblauw 7
  Regelmaat 7 Kooktype B
  Knolaantal 8 Consumptie 8
  AM resistentie 5 Bewaarbaarheid 8
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  R
  Phytophtora loof 5 Opbrengst M
  Phytophtora knol 5    
         
           
           
           
     
Premiere




 

Première is een zeer vroege veelzijdige consumptieaardappel. Hij is vroeger rooibaar dan de eersteling en heeft een grotere opbrengst. Bij vroeg rooien is het kooktype kruimig bij laat rooien een papkoker. De Première is kwetsbaar voor fytoftora in loof, schurft en zoals alle zeer vroege aardappelen slechts bewaarbaar tot in het najaar. Het is een flinke groeier en voor de zeer vroege tijd in het jaar een gewilde aardappel.

         
  Rijptijd ZV Y-virus 7
  Kiemrust 5 Schurft 5
  Hitte-droogte tolerantie 6 Mechanische beschadiging 8
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 7
  Grofheid 7 Stootblauw 8
  Regelmaat 7 Kooktype BC
  Knolaantal 8 Consumptie 7
  AM resistentie 6 Bewaarbaarheid 5
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 4,5 Opbrengst H
  Phytophtora knol 6    
           
           
           
     
Riva




 

Riva is een veredeling van de Vitabella, is  middenvroeg, heeft paarse bloemen en geeft een hoog aantal knollen. Het is een erg smaakvolle aardappel. Bovendien is Riva weinig gevoelig voor de meeste aardappel aandoeningen en hij is goed te telen op alle gronden.
De lang-ovale vorm en gladde schil met ondiepe ogen zorgt ervoor dat Riva fijn te schillen is. Riva heeft een mooie gele vleeskleur en verkleurt niet na het koken. Met kooktype AB (licht bloemig) is Riva in de keuken voor vele toepassingen te gebruiken.

         
  Rijptijd
MV
Y-virus
8
  Kiemrust
8
Schurft
6
  Hitte-droogte tolerantie
7
Mechanische beschadiging
8
  Loofontwikkeling
9
Doorwas
7
  Grofheid
7
Stootblauw
6
  Regelmaat
7
Kooktype
AB
  Knolaantal
8
Consumptie
8
  AM resistentie
7
Bewaarbaarheid
7
  Wratziekte resistentie
7
Knolvorm 
LO
  Phytophtora loof
6
Opbrengst
G
  Phytophtora knol
8
   
         
           
           
           
     
Roseval




 

Frans ras komt uit 1950. Rood schillige aardappel, vroeg tot middelvroeg af rijpend. Langwerpig met gladde schil. Een vastkokende aardappel met een zeer gewaardeerde smaak en goede culinaire mogelijkheden. Is sinds enkele jaren een bekende aardappel door culinaire recepten. De Roseval heeft een volle romige smaak. De opbrengst is niet erg hoog.

         
  Rijptijd ML Y-virus 5
  Kiemrust 7 Schurft 5
  Hitte-droogte tolerantie 8 Mechanische beschadiging 8
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 8
  Grofheid 8 Stootblauw 6
  Regelmaat 7 Kooktype AB
  Knolaantal 7 Consumptie 7
  AM resistentie 7 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 9 Knolvorm  LO
  Phytophtora loof 5 Opbrengst H
  Phytophtora knol 7    
         
           
           
           
     
Sante



 

Sante is een middel late veelzijdige aardappel en uitstekend te koken, poffen, pureren of frituren. Santé is iets kruimig in de kook. Santé is een aardappelras dat een goede weerstand heeft tegen de bekende aardappel ziektes. Hij verkleurt wel enigszins na het koken en is erg los in de kook.

         
  Rijptijd ML Y-virus 8
  Kiemrust 7 Schurft 5
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 8
  Grofheid 7 Stootblauw 7
  Regelmaat 7 Kooktype B
  Knolaantal 7 Consumptie 7
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 6 Opbrengst G
  Phytophtora knol 7    
           
           
           
     
Surprise




 

Surprise is een ouderwetse  consumptieaardappel voor het late seizoen. De aardappel is kruimig en goed van smaak en geur. Deze aardappel groeit het best op zandgrond en geeft mooie rond ovale niet al te grote  knollen. Surprise verkleurd tamelijk snel na het koken en wordt dan grauwig. Hij is redelijk vatbaar voor AM en schurft maar weer niet voor fytoftora in loof en knol.

         
  Rijptijd ML Y-virus 7
  Kiemrust 6 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 6 Mechanische beschadiging 8
  Loofontwikkeling 6 Doorwas 8
  Grofheid 5 Stootblauw 8
  Regelmaat 7 Kooktype BC
  Knolaantal 8 Consumptie 7
  AM resistentie 4 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 4 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 6 Opbrengst M
  Phytophtora knol 7    
           
           
           
     
Texla




 

Dit Texelse ras is ontwikkeld door de Texelaar Gelein Jansen. Het bijzondere eraan is dat deze soort nagenoeg immuun is tegen de beruchte schimmelziekte Fytoftora. Doordat de Texla bijna geen gewasbeschermingsmiddelen nodig heeft, is het een uitermate geschikte aardappel voor in volkstuinen en de biologische teelt. Na het koken verkleurt de aardappel enigszins.

         
  Rijptijd L Y-virus 7
  Kiemrust 8 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 6 Doorwas 6
  Grofheid 7 Stootblauw 7
  Regelmaat 8 Kooktype B
  Knolaantal 7 Consumptie 7
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 8
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  R
  Phytophtora loof 9 Opbrengst G
  Phytophtora knol 7    
           
           
           
           
           
     
Toronto



 

Toronto is een relatief nieuw soort dat geschikt is voor de biologische teelt. Voor de meest reguliere aardappelziektes is deze aardappel weinig of niet vatbaar.

         
  Rijptijd MV Y-virus 8
  Kiemrust 7 Schurft 7
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 7
  Grofheid 9 Stootblauw 7
  Regelmaat 7 Kooktype A
  Knolaantal 7 Consumptie 7
  AM resistentie 9 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  L
  Phytophtora loof 7 Opbrengst G
  Phytophtora knol 8    
           
           
     
Twister



 

Twister is een nieuw ras met een zeer goede resistentie tegen phytophtora in zowel loof als knol. Ook tegen de andere aardappelziektes heeft dit ras goede resistentie. Twister is dan ook zeer geschikt voor de bioloigsche teelt. Een aanrader om eens te proberen!
Twister geeft grote, rondovale knollen en rijpt middenvroeg af. De aardappels hebben een goede consumptiekwaliteit en zijn vrij goed bewaarbaar.

         
  Rijptijd MV Y-virus 8
  Kiemrust 7 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 7 Mechanische beschadiging 7
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 6,5
  Grofheid 8 Stootblauw 7
  Regelmaat 6,5 Kooktype AB
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 9 Bewaarbaarheid 7
  Wratziekte resistentie 6 Knolvorm  RO
  Phytophtora loof 9 Opbrengst G
  Phytophtora knol 9    
           
           
           
           
     
Vincenta


 

Vincenta is een middenvroege consumptie aardappel met een zeer goede opbrengst en een goede smaak. De knollen zijn rondovaal met een heldere en gladde schil. Vincenta is een zeer grof groeiende consumptie aardappel en is goed resistent tegen zo ongeveer alle gebruikelijke aardappelziektes. Vincenta kan op alle gronden geteeld worden.

         
  Rijptijd MV Y-virus 7
  Kiemrust 6 Schurft 8
  Hitte-droogte tolerantie 9 Mechanische beschadiging 7,5
  Loofontwikkeling 8 Doorwas 7,5
  Grofheid 9 Stootblauw 7,5
  Regelmaat 8 Kooktype A
  Knolaantal 7 Consumptie 8
  AM resistentie 6 Bewaarbaarheid 6
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  O
  Phytophtora loof 7 Opbrengst H
  Phytophtora knol 6    
           
           
           
     
Vitabella



 

Vitabella is een smaakvolle, vastkokende ovale consumptieaardappel voor biologische teelt. De smaak, presentatie en bewaarbaarheid zijn uitmuntend. Het ras kan over een lange periode in het jaar worden afgezet. Ook is de verwerking tot thuisfrites mogelijk. De knollen hebben een mooie gele vleeskleur en zijn erg mooi van presentatie. Vitabella is goed resistent tegen zo ongeveer alle gebruikelijke aardappelziektes en kan op alle gronden geteeld worden.

         
  Rijptijd V Y-virus 8
  Kiemrust 8,5 Schurft 6
  Hitte-droogte tolerantie 7,5 Mechanische beschadiging 5
  Loofontwikkeling 7 Doorwas 8
  Grofheid 7 Stootblauw 7,5
  Regelmaat 7 Kooktype A
  Knolaantal 7 Consumptie 8,5
  AM resistentie 8 Bewaarbaarheid 8
  Wratziekte resistentie 8 Knolvorm  O
  Phytophtora loof 8 Opbrengst G
  Phytophtora knol 7    
         
           

Bij levering van het pootgoed ontvangt u bij elk ras een informatiesheet, zoals hierboven is afgebeeld van het ras Agria.

HLP Roden
Stukken 7
9301 ZC Roden
T: 050-5013189
E: info@hlproden.nl